"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоатом" знову розіграв 29 мільйонів на обладнання

Понеділок, 29 вересня 2014, 09:06

НАЕК "Енергоатом" за результатами тендеру уклало угоди з ТОВ "НВП Моноліт Енерго" на постачання обладнання на загальну суму 28,63 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовлено обладнання програмно-технічного комплексу системи автоматичного регулювання турбінного відділення за 21,5 мільйона гривень, а також обладнання комплексу програмно-технічних засобів системи контролю механічних величин турбін - за 7,13 мільйона гривень.

"Все обладнання призначене для Южноукраїнської АЕС і має бути доставлене до кінця квітня 2015 року", - пише видання.

Реклама:

Власниками фірми "Моноліт Енерго" є Сергій Гущин і ПАТ "Кумір". В останньому 49% акцій має британська фірма "Senar Limited". Директором і співвласником ще 37% є Володимир Кучеренко.

Цей же Кучеренко є водночас членом Наглядової ради ПАТ "Хартрон", що є співвласником ТОВ "НВП Хартрон-Інкор ЛТД" - єдиного конкурента "Моноліт Енерго" на цих торгах, ще одним співвласником фірми-конкурента є Ксенія Володимирівна Кучеренко.

Фірма "Моноліт Енерго" за останні шість років виграла тендерів на 62,01 мільйона гривень, усі в системі "Енергоатому".

З них, згідно з даними протоколів на "ВДЗ" щонайменше 33,46 мільйона гривень було розіграно за участі "Хартрон-Інкор" як єдиного або єдиного допущеного конкурента.

Нагадаємо, раніше "Енергоатом" за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ "Сєвєродонецьке науково-виробниче об‘єднання "Імпульс"" на постачання апаратури для Запорізької АЕС вартістю 144,15 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!