SoftBank хоче купити DreamWorks Animation

Неділя, 28 вересня 2014, 15:36

Друга за величиною телекомунікаційна корпорація Японії SoftBank веде переговори про придбання американської кінокомпанії DreamWorks Animation.

Про це повідомили в суботу американські ЗМІ.

За інформацією газети Hollywood Reporter, сума операції може становити 3,4 млрд доларів або 32 долара за акцію. На закритті біржових торгів в п'ятницю, 26 вересня, ціна акцій кіностудії становила 22,36 долара за штуку.

Як відзначає газета Wall Street Journal, кілька останніх анімаційних фільмів DreamWorks Animation в прокаті спіткала невдача, акції студії стали знижуватися, і вона почала значно скорочувати бюджети картин. У другому кварталі поточного року чистий збиток компанії становив 15,4 млн доларів, виручка за той же період - 122,3 млн доларів.

Реклама:

У загальній складності DreamWorks Animation, заснована в 1994 році, випустила 29 повнометражних мультфільмів, серед яких такі культові франшизи, як "Шрек" і "Мадагаскар".

SoftBank належить третій за величиною оператор стільникового зв'язку США - компанія Sprint. Японська корпорація збиралася придбати також четвертого гравця на ринку - T-Mobile, однак угода була заблокована регуляторами.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!