Більдт: ЄС лібералізував торгівлю з Україною, а Росія - блокує

Неділя, 28 вересня 2014, 11:14

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт звертає увагу на останні дані Єврокомісії, згідно з якими за травень-червень цього року експорт української продукції до ЄС зріс на 25% у порівнянні з аналогічним періодом торік.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

"Важливо побачити як експорт з України зрушив від Росії у бік ЄС. Ми лібералізуємо торгівлю - Росія блокує", - написав він у своєму Twitter.

Нагадаємо, що до Росії український експорт за перше півріччя 2014 року скоротився майже на чверть.

Реклама:

Останні статичні дані свідчать про те, що скасування мит для українських товарів, запроваджені ЄС в односторонньому режимі, позитивно впливають на українську економіку.

Окрім цього, на зростання експорту вплинула девальвація гривні, російські обмежувальні заходи на постачання української продукції та зміцнення європейської економіки, зауважується в повідомленні.

Від торговельних преференцій, які запровадив для української продукції Євросоюз, найбільше виграли сільгоспвиробники.

Зростання експорту на європейські ринки на 587 мільйонів доларів загалом компенсує втрати України від зменшення експорту до Росії - 592 мільйони доларів, йдеться у повідомленні представництва ЄС в Україні, оприлюдненому у п´ятницю, 26 вересня.

Євросоюз планує продовжити термін дії скасування мит для української продукції до грудня 2015 року в рамках тристоронніх домовленостей між Україною, Євросоюзом і Росією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!