Компанія Adobe закрила представництво в Росії

П'ятниця, 26 вересня 2014, 10:33

Російське представництво Adobe з 16 вересня подало в Федеральну податкову службу повідомлення про ліквідацію юридичної особи.

Про це пишуть "Ведомости".

З 24 вересня ТОВ "Адоб системс" була знята з податкового обліку. Зараз Adobe знаходиться в процесі повної ліквідації представництва в Росії.

Незважаючи на це, користувачам доступ до продуктів Adobe не закритий: можливість купувати продукти компанії через офіційний сайт або реселерів залишиться.

Реклама:

Представник Adobe Матвій Кірєєв розповів, що компанія коригує свою діяльність в Росії і фокусується на продажі продукції за допомогою партнерів.

Основним продуктом Adobe зараз є сервіс Creative Cloud. Він надає користувачам доступ до Photoshop, Lightroom і Illustrator.

Місячна підписка становить від 10 до 50 доларів. Також сервіс пропонує 2 Гб сховища в хмарі Adobe.

За інформацією співрозмовника "Відомостей", догляд Adobe з Росії пов'язаний з санкціями, через які в країні зірвалося кілька угод. До того ж, компанія не готова переносити в Росію сервера для обробки персональних даних місцевих користувачів.

Перша хвиля звільнень в російському офісі пройшла в січні, після неї в компанії залишилися 12 осіб.

Раніше Adobe скоротила всіх співробітників, які займалися в російському офісі боротьбою з піратством.

Рішення про ліквідацію продиктовано нашою бізнес-стратегією і стратегією з управління робочою силою і не є свідченням фінансового становища компанії в Росії або за кордоном, сказали в прес-службі.

Воно також не пов'язане з питаннями безпеки. Для довідки, за період з 2012 року ми скоротили загальну кількість представництв з 80 до 56.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!