Японія назвала російські держбанки, які потрапили під її санкції

Середа, 24 вересня 2014, 15:15

Уряд Японії запровадив обмеження на операції з цінними паперами "Сбербанку", "Зовнішекономбанку", "ВТБ", "Газпромбанку" і "Россельхозбанку".

Список фінансових установ, які потрапили під нові санкції щодо РФ у зв'язку з ситуацією в Україні, розповсюдив МЗС Японії, повідомляє "Прайм".

"Рішення про новий пакет санкцій відносно РФ у зв'язку з ситуацією в Україні було прийнято на черговому засіданні уряду", - повідомив на прес-конференції генеральний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга.

За його словами, Японія разом з країнами "сімки" має намір продовжити докладати зусиль для встановлення миру в Україні та пошуку дипломатичного вирішення конфлікту.

Реклама:

З березня 2014 року щодо Росії було введено кілька пакетів санкцій, спочатку точкових, спрямованих проти окремих осіб, а потім і більш широких, які зачіпають цілі сектори економіки.

29 липня Мінфін США оголосив про введення санкцій проти "Банку Москви", "ВТБ" і "Россельхозбанку", а також "Об'єднаної суднобудівної корпорації РФ".

У відповідь Росія обмежила імпорт продуктів з країн, що приєдналися до пакету санкцій проти неї. Під заборону потрапили яловичина, свинина, риба, овочі, фрукти, молочна продукція і ряд інших продуктів із США, Канади, Австралії, Норвегії та країн ЄС.

12 вересня Євросоюзом був введений новий пакет санкцій, куди увійшли три паливно-енергетичні компанії Росії - "Роснефть", "Транснефть" і "Газпром нефть".

ЄС ввів заборону на торги облігаціями цих компаній з терміном обігу понад 30 днів і участь в організації випусків таких паперів.

Також були введені обмеження на надання позик та інвестиційних послуг для п'яти російських банків - "Сбербанку", "ВТБ", "Газпромбанку", "ВЕБ" і "Россельхозбанку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!