Китайські банки не хочуть обслуговувати офшорні рахунки росіян

Середа, 24 вересня 2014, 12:28

Китайські комерційні банки почали відмовляти російським клієнтам у переказі коштів через офшорні рахунки.

Про це свідчить лист з банку, наявне в розпорядженні "ИТАР-ТАСС".

Російські бізнесмени та експерти вважають, що відмова викликана боязню погіршення відносин з США у зв'язку з тривалою кризою в Україні.

Компанії, зареєстровані в Гонконзі або в офшорних зонах, можуть відкривати в ряді китайських банків рахунки, які виведені з-під валютного контролю китайських регуляторів. Ці рахунки є популярним механізмом розрахунків при торгівлі з Китаєм. Після оплати, що отримала товар компанія поставляє його російським партнерам.

Реклама:

Більшість посередницьких компаній, що беруть участь у цій схемі торгівлі між Росією і Китаєм, контролюється російськими власниками. Гонконг є частиною Китаю, але володіє широкою автономією і власною валютою.

"Ми з жалем вимушені вам повідомити, що ви повинні прийти до нас для того, щоб закрити ваш банківський рахунок. Оскільки ваша компанія має деяке відношення до Росії, ми не можемо більш вас обслуговувати," - йдеться в листі з "департаменту офшорних рахунків" китайського комерційного банку Ping An, адресованому комерційної компанії.

На сайтах ряду компаній, що спеціалізуються на відкритті офшорних рахунків в Китаї, висять оголошення про те, що надання послуг тимчасово припинено.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!