Коболєв оцінює ризик припинення РФ транзиту газу через Україну в 70%

Вівторок, 23 вересня 2014, 20:59

Ймовірність того, що "Газпром" припинить транзит природного газу через територію України під час опалювального періоду становить 70%.

Про це голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв сказав в ефірі програми "Шустер Live" у вівторок.

"Мі очікуємо повного відключення газу з російського боку навіть по частині транзиту. Якщо це трапиться, ми будемо сам на сам з нашими проблемами і нашим споживанням. Враховуючи загальну ситуацію, я б сказав, що ймовірність того, що це буде зроблено (перекриття транзиту) , більше 70%", - сказав Коболєв.

За його словами, такими діями російська сторона спробує дискредитувати український транзитний коридор і досягти пом'якшення позиції Європейської комісії з доступу до газопроводу OPAL і будівництву "Південного потоку".

Реклама:

Він також додав, що Кабінет міністрів виділив додатково 7 млрд гривень на компенсації різниці в тарифах для підприємств теплокомуненерго, з метою погашення заборгованостей за попередні періоди.

"Підприємства теплокомуненерго є, напевно, найбільш проблематичною категорією споживачів для нас. Цього року уряд виділив понад 7 млрд гривень додатково на компенсацію різниці минулих періодів", - сказав Коболєв.

Коболєв припускає, що питання заборгованості держави перед підприємствами теплокоммуненерго буде вирішено до кінця 2014 року.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!