Силовики прийшли з обшуком в одну з найбільших IT-компаній Запоріжжя

Вівторок, 23 вересня 2014, 20:51

Силовики прийшли з обшуком в одну з найбільших IT-компаній Запоріжжя Infotek.

Про це AIN.UA розповів засновник компанії Марк Марченко.

За його словами, 23 вересня після обіду в центральний офіс компанії зайшло близько десяти співробітників відділу кіберзлочинності запорізького управління з боротьби з економічними злочинами.

Силовики стверджують, що діють за запитом ФБР у справі про розкрадання грошей з американського банку. Засновник компанії впевнений, що правоохоронці просто хочуть грошей.

Реклама:

Сам Марченко у вівторок перебуває в Києві, та про обшук дізнався від співробітників по телефону.

На час публікації новини співробітники УБЕЗ описували і готували до вилучення майно компанії.

"Це нешвидкий процес, в офісі більше 50 робочих машин на 300 квадратних метрах", - каже він. Робота компанії зупинена. При цьому співробітників з офісу не випускають. Пресу на місце подій також не допустили.

Звинувачення в розкраданні грошей з американського банку, назву якого силовики не озвучили, Марченко називає маячнею. На його думку, правоохоронці прийшли "зістригти з компанії грошей", бо вони вже дали зрозуміти, що готові "шукати шляхи вирішення питання на місці".

Нещодавно Infotek провів у Запоріжжі велику конференцію, в якій взяло участь близько 1000 осіб. Основні витрати на проведення конференції компанія взяла на себе.

Марченко вважає, що це дало сигнал силовикам, ніби у компанії є зайві гроші. "Влада за своєю суттю не змінилася і діє по-старому, тими ж методами", - каже підприємець.

Infotek об'єднує групу аутсорсингових компаній в Запоріжжі. В структурах Infotek працює понад 100 осіб. Засновник компанії - 21-річний бізнес-вундеркінд Марк Марченко.

Як відомо, на початку серпня податкова міліція закрила компанію-розробника ПЗ в Черкасах. Аутсорсерів, які виконували роботу для північноамериканських замовників, звинуватили в ухилянні від сплати податків з зарплат програмістів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!