НБУ продав 112 мільйонів на валютному аукціоні

Вівторок, 23 вересня 2014, 16:04

Національний банк в ході валютного аукціону задовольнив 38 заявок на загальну суму 111,9 мільйона доларів.

Про це регулятор повідомляє на сторінці в Facebook.

Як зазначається, банками було подано 67 заявок на загальну суму 160,447 млн доларів. Найвищий курс становив 14,25 гривень за долар з обсягом заявок за цим курсом 1 млн доларів. Курс відсікання був встановлений на рівні 13,75 гривень за долар.

"Під час аукціону спочатку в повному обсязі задовольнялися заявки на продаж валюти за найвищим курсом, що відповідає класичним правилам голландського аукціону", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У НБУ повідомили, що такий формат проведення аукціону був обраний центральним банком з метою задоволення відкладеного попиту клієнтів банків, що не змогли вчасно купити валюту через адміністративні обмеження на валютному ринку.

На думку регулятора, проведення таких валютних аукціонів та активна участь центрального банку в роботі міжбанківського ринку має сприяти поліпшенню ситуації в банківській системі та створенню стимулів для сталого укріплення курсу національної валюти.

"Наступний валютний аукціон відбудеться 25 вересня 2014 року. У разі наявності попиту на ринку регулятор готовий продати на міжбанківському валютному ринку 200 млн доларів", - повідомляє Нацбанк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!