Генпрокуратура РФ збирається конфіскувати майно Березовського

Вівторок, 2 вересня 2014, 10:13

Генпрокуратура Росії має намір домагатися максимального відшкодування збитку, заподіяного олігархом Борисом Березовським, і конфіскації злочинно нажитого ним майна незалежно від місця його знаходження та формальної приналежності іншим номінальним - підставним власникам.

Про це йдеться в повідомленні російського відомства.

Як наголошується, у Виправному Суді міста Марселя перебуває на розгляді кримінальна справа за обвинуваченням громадянина Франції Жана Луї Борда.

"Йому інкриміновано вчинення у співучасті з Борисом Березовським легалізації злочинно нажитого майна шляхом здійснення операцій купівлі-продажу маєтків Клоше де ля Гаруп і Шато де ля Гаруп на середземноморському узбережжі Франції", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Також наголошується, що зазначені об'єкти нерухомості були придбані на кошти, викрадені в Російській Федерації Березовським та учасниками створеного ним транснаціонального злочинного угруповання.

"Звинувачення Борда пред'явлено за вісьмома статтями Кримінального кодексу Французької Республіки, що передбачають покарання у вигляді тривалого терміну позбавлення волі", - повідомляє відомство.

У прокуратурі повідомили, що аналогічне звинувачення Судом міста Марселя було пред'явлено і Березовському, однак 31 липня 2013 року його кримінальне переслідування у Франції було припинено у зв'язку з повідомленням про смерть Березовського в березні 2013 року.

Генеральна прокуратура Російської Федерації знаходиться в постійній взаємодії з французькими компетентними органами, отримуючи необхідну інформацію про хід судового процесу за обвинуваченням Борда.

"За його результатами буде прийматися рішення про можливу конфіскацію маєтків Шато і Клоше де ля Гаруп на користь російської держави і наших вітчизняних компаній, які є потерпілими від дій Березовського і його спільників", - повідомляє прес-служба.

Також наголошується, що в порядку цієї взаємодії минулого тижня до Генеральної прокуратури Росії з Мін'юсту Франції надійшов офіційний текст постанови Суду Великої Інстанції Марселя від 17 червня 2014 року про накладення арешту на нерухоме майно - маєток Шато де ля Гаруп.

"Відносно помістя Клоше де ля Гаруп за клопотанням Генпрокуратури Росії ще в липні 2007 року Басманний суд міста Москви виніс постанову про арешт, в порядку виконання якого Суд Великої інстанції Марселя наклав на цей об'єкт нерухомості судову іпотеку", - йдеться в повідомленні відомства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!