"Укрнафта" заявила 2 нафтових аукціони

П'ятниця, 19 вересня 2014, 18:56

ПАТ "Укрнафта" розмістило в газеті "Урядовий кур'єр" два оголошення про проведення аукціону з продажу нафти 24 вересня.

Про це повідомляє "OilNews".

Так, 19 вересня в газеті вийшло повідомлення про проведення торгів на Українській універсальній біржі, а 18 вересня - про торги на Українській валютній міжбанківській біржі.

Обидва аукціони проводяться 24 вересня, на продаж виставлено 284,9 тисяч тонн нафти і 10,2 тисяч тонн газового конденсату. Стартова вартість нафти встановлена ​​на рівні 9 576 гривень за тонну, газоконденсату - 10 044 гривень за тонну.

Реклама:

Нагадаємо, що за підсумками конкурсу Міненерговугілля майданчиком для аукціонів держкомпаній була обрана УУБ, проте "Укрнафта" відмовляється реалізовувати свої енергоресурси на цьому майданчику і реалізовує їх на УМВБ.

Компанія посилається на постанову Окружного адмінсуду Києва, який призупинив дію наказу міністерства про вибір біржі.

Як повідомлялося, 19 серпня Українська аграрна біржа опублікувала бюлетень торгів другого спецаукціону з реалізації ЗВГ для населення виробництва "Укрнафти". Водночас спецаукціон на УАБ, запланований на 11:00 21 серпня, не відбувся.

Однак 22 серпня "Укрнафта" провела комерційний аукціон на УМВБ.

Пізніше Міненерговугілля в судовому порядку домоглося заборони на проведення аукціонів з продажу енергоресурсів держкомпаній на будь-яких майданчиках, крім УУБ.

11 вересня "Укрнафта" звернулася до Генпрокуратури з заявою про вчинення керівництвом Міністерства енергетики та вугільної промисловості дій, що мають ознаки кримінальних правопорушень, при виборі УУБ в якості майданчика для продажу нафти, газового конденсату та скрапленого газу.

Раніше компанія подала позов до Окружного адмінсуду Києва з вимогою визнати незаконною і скасувати норму про право Міненерговугілля вибирати біржу для проведення аукціонів держкомпаній, передбачену постановою Кабінету міністрів №1064 від 3 жовтня 2011 року.

ВАТ "Укрнафта" є найбільшою нафтовидобувною компанією України. НАК "Нафтогаз України" належить 50% +1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку, - порядку 42% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: