ГПУ поновила справу проти екс-голови "Нафтогазу"

П'ятниця, 19 вересня 2014, 12:48

Керівництво Генеральної прокуратури скасував постанову про закриття кримінального провадження щодо колишніх керівників НАК "Нафтогаз України", очолюваного Євгеном Бакуліним. 

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

У Генпрокуратурі нагадали, що за поданням Міністерства внутрішніх справ прокурором Генпрокуратури, який здійснював процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо колишніх керівників НАК "Нафтогаз України", очолюваного Бакуліним, вказане провадження було закрито на підставі ч.3 ст. 284 КПК України. 

"В цей же день після отримання інформації керівництвом Генеральної прокуратури постанову про закриття кримінального провадження заступником Генерального прокурора України Віктором Шокіним скасовано", - наголошується в повідомленні. 

Реклама:

У зв'язку з цим генеральний прокурор Віталій Ярема призначив службове розслідування, метою якого є вивчення фактів і обставин закриття кримінального провадження і законність прийняття процесуального рішення.

Нагадаємо, 18 вересня стало відомо, генпрокуратура закрила кримінальну справу проти екс-глави найбільшої державної енергетичної компанії "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна і топ-менеджерів компанії.

Як відомо, Бакуліна затримали 21 березня за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

Вранці 23 березня суд прийняв рішення про запобіжний захід, згідно з яким його заарештують або призначать заставу в розмірі 1,5 млрд. грн.

Захисниця Бакуліна Валентина Теличенко заявляла про низку порушень під час затримання її підопічного.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: