"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японія відклала введення санкцій проти Росії

П'ятниця, 19 вересня 2014, 09:08

Уряд Японії вирішив відкласти введедння санкцій стосовно Росії, про які уряд країни оголосив 19 вересня.

Про це повідомляє "ИТАР-ТАСС".

Відстрочка робиться для того, щоб краще простежити за реакцією Москви на дії Токіо, повідомили обізнані джерела в японській столиці.

Однак, за їхніми даними, нові санкції не скасовуються, про їх зміст буде оголошено пізніше.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що санкції можуть вперше передбачати заходи у фінансовій та енергетичній галузях. Також буде розширений список осіб, яким закритий в'їзд до Японії, і чиї активи та нерухомість будуть заморожені.

Заступник генерального секретаря кабінету міністрів Хіросіге Секо заявив, що уряд вирішить питання про нові санкції з урахуванням позиції США і Європейського союзу.

У квітні Японія заявила, що не видаватиме візи 23 діячам російських державних та інших структур. Їх список не розголошується. Токіо також призупинив консультації з Росією про пом'якшення візового режиму і відмовився від початку переговорів по інших пунктах, в тому числі в сфері економічного співробітництва.

У липні уряд Японії оголосив, що санкцій осіб розширився - до нього було включено ще 40 осіб.

Ці заходи, як зізнавалися самі японські посадовці, носили в основному символічний характер і приймалися для демонстрації солідарності з діями США і Європейського союзу. До цих пір Японія балансувала між політикою санкцій і своїм прагненням звести до мінімуму шкоду відносинам з Росією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!