"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Санкції Заходу проти Росії скасують нескоро - заступник голови уряду РФ

Четвер, 18 вересня 2014, 20:33

Санкції Заходу щодо російських компаній навряд чи будуть скасовані найближчим часом, але ця ситуація відкриває нові можливості для інвесторів.

Про це "ІТАР-ТАСС" напередодні міжнародного інвестиційного форуму в Сочі заявив заступник голови уряду Дмитро Козак.

США і країни ЄС наклали санкції на ряд великих російських компаній і банків, включаючи "Роснефть", Сбербанк, ВТБ і Газпромбанк, практично заблокувавши для них можливість запозичень на західних ринках капіталу через ситуацію в Україні.

"Навряд чи найближчим часом що-небудь зміниться з точки зору зовнішніх умов, які впливають на економіку Росії", - сказав Козак. - У бізнесу викликає підвищений інтерес, як ми будемо вибудовувати умови для інвестицій на майбутні час".

Реклама:

Козак заявив, що для скасування санкцій "має статися багато чудесного"​​, і належить знайти "багато компромісів щодо ситуації навколо України, перш за все внутрішніх компромісів, які повинні знайти політичні сили в Україні".

Козак сказав, що кількість учасників форуму, другої за значимістю інвестиційної площадки в країні після Санкт-Петербурзького економічного форуму, значно зросла порівняно з минулим роком.

"Ми намагаємося щороку обговорювати актуальну тематику. Цього року є свої особливості, країна потрапила в складну зовнішньоекономічну ситуацію. Звичайно, і бізнес, і влада обговорюватимуть питання розвитку економіки в цих непростих умовах", - сказав Козак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!