Роботу Луганської ТЕС частково відновили після артобстрілу

Четвер, 18 вересня 2014, 19:35

Найбільший приватний український енергетичний холдинг "Дтек" контрольований бізнесменом Рінатом Ахметовим, частково відновив роботу Луганської ТЕС.

Про це повідомив на брифінгу керівник Антикризового штабу "Дтек" Дмитро Сахарук, зазначивши, що електростанція забезпечує електроенергією 1 млн жителів на півночі Луганської області.

"Енергетики "Дтек" Луганської ТЕС в найкоротші терміни відновили роботу двох блоків електростанцій... Йде поступове підключення споживачів, запитані всі шахти, водоканали, відновлюється мобільний зв'язок", - сказав Сахарук.

За його словами, в результаті артобстрілу повністю згорів трансформатор ТЕС, після чого енергетики переключили його на резервний трансформатор.

Реклама:

Також Сахарук повідомив, що зараз в Луганській області без світла залишаються близько 500 тисяч людей, в Донецькій області - 120 тисяч на 52 населених пунктах.

Нагадаємо, 17 вересня в місті Щастя Луганської області на Луганській ТЕС через попадання снаряда виникла пожежа, яка призвела до зупинки її роботи.

"Дтек" створено 2005 року для управління енергетичними активами групи "СКМ" Ріната Ахметова.

"Дтек" управляє підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку та збагачення вугілля, виробництва й реалізації електроенергії.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: