Росія не пустила до Криму українське м'ясо і молочку

Четвер, 18 вересня 2014, 15:14

Співробітники Россільгоспнагляду не пропустили до Криму понад 80 т яловичини, майже 15 т свинини і 20 т молочної продукції, що перевозилися без документів на підтвердження їхньої безпеки.

Про це повідомляє прес-служба Россільгоспнагляду у Республіці Крим і Севастополі, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, у пункті пропуску "Перекоп" затримали чотири фури, що йшли з Херсонської та Миколаївської областей, в кожній з яких перевозилося майже 20 т яловичини.

Усі партії м'яса намагалися провезти без обов'язкового маркування на блоках, що могло б засвідчити справжнє походження продукту.

Реклама:

Крім того, в кузові одного з транспортних засобів було виявлено поліетиленовий пакет з маркувальними етикетками, якими згодом кожен бажаючий міг промаркувати "безіменні" м'ясні блоки.

Також, у кузовах вантажівок були виявлені упаковки з печінкою без супровідних ветеринарних документів, які також не були внесені до декларації вантажів.

Ще в одній фурі, що прибула на цей пропускний пункт, серед 19,7 т м'ясних блоків, задекларованих як яловичина, інспектори виявили 14,5 т свинини, це становило три чверті вантажу. Документів, що підтверджують безпеку такого м'яса, у підприємців не було.

Крім того, в пункті пропуску "Армянськ" при здійсненні ветеринарного контролю вантажу молочної продукції загальною вагою близько 19 т, який слідував з ВАТ "Іллінецький молокозавод" Вінницької області на адресу севастопольського приватного підприємця, було виявлено невідповідність дати виготовлення молочної продукції на етикетках з даними, зазначеними в декларації виробника.

На цьому ж пропускному пункті було затримано ще один вантаж молочної продукції вагою 1 т, який везли з київського ТОВ "Фуд мережа" на адресу дочірньої фірми в Севастополі.

При здійсненні документального контролю було виявлено відсутність супровідних документів на вантаж, а ветеринарні свідоцтва на партію були оформлені з порушеннями, що викликало підозри в їх достовірності.

Усю заборонену до перевезення в Крим продукцію повернули на територію материкової України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!