МВФ попереджає про зростаючі ризики для світової економіки

Четвер, 18 вересня 2014, 09:09

Занадто експансивна кредитно-грошова політика розвинених країн, криза в Україні, близькосхідний конфлікт, епідемія лихоманки Ебола - усі ці фактори, на думку фахівців, загрожують економічній стабільності на планеті.

Про це йдеться в доповіді, яку МВФ представив в середу, 17 вересня, у Вашингтоні, повідомляє "Німецька хвиля".

Але незважаючи на збільшені ризики, і Міжнародний валютний фонд, і уряд Німеччини виключають можливість різкого спаду світової економіки.

Більш того, експерти очікують, що вже до кінця нинішнього року, а також весь 2015 рік у світі спостерігатиметься певний економічний підйом.

Реклама:

Водночас, як підкреслюють фахівці фонду, розвиток світової економіки буде йти більш повільними темпами, ніж прогнозувалося ще на початку цього року.

При цьому особливу заклопотаність експертів викликає сильне ослаблення темпів економічного зростання в єврозоні.

Особливим фактором економічного підйому в світі стане спрямована на усунення інфляції кредитно-грошова і фінансова політика розвинених індустріальних країн, йдеться в доповіді МВФ.

Водночас занадто експансивна кредитно-грошова політика загрожує тим, що вона стимулює до ризикованих операцій, застерігають експерти.

За оцінками МВФ, курс на зміну своєї кредитно-грошової політики візьмуть в першу чергу США, в той час як у єврозоні та Японії на передній план вийде така проблема, як боротьба із занадто низькою інфляцією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!