"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія далі знижує поставки газу до Словаччини - обсяги впали на 23%

Середа, 17 вересня 2014, 18:23

Словацька національна газова компанія SPP другий день підряд одержала на 23% менше газу російського газу.

Про це повідомив у середу прес-секретар компанії Петро Беднар, передає УНІАН.

"SPP знову одержала на приблизно 23% менше газу. Постачання всім клієнтам залишаються стабільними і гарантованими", - зазначив він.

SPP заявила про зменшені приблизно на 10% постачання газу з РФ минулого тижня, відзначивши, що на приблизно такому ж рівні вони утримувались до початку поточного.

Реклама:

Словаччина стала однією з п'яти країн, які публічно заявили про скорочення останнім часом газових постачань з РФ, разом з Польщею, Німеччиною, Австрією і Румунією.

Раніше у вересні британська Financial Times написала, що "Газпром" вирішив обмежити постачання газу Євросоюзу для того, аби заблокувати реверсні постачання палива Україні, якій він з червня припинив поставляти газ і яка за рахунок постачань з ЄС хоче покрити частину газового дефіциту.

Найбільшими можливостями з постачання газу з ЄС для України володіє Словаччина, яка почала реверс з початку цього місяця.

Словаччина також є найбільш залежною з усіх 28 країн Євросоюзу від постачань російського газу, який займає близько 98% в імпорті цього палива в країну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: