Росія докупила держпапери США на 600 мільйонів

Середа, 17 вересня 2014, 13:54

Росія в липні придбала казначейські облігації США на 600 млн доларів, збільшивши їх портфель з 113,9 млрд доларів в червні до 114,5 млрд доларів на останню дату липня.

Про це йдеться в даних Мінфіну і Федеральної резервної системи США, пишуть "Весті.Економіка".

При цьому загальний відтік коштів з US Treasuries в липні 2014 становив 18,6 млрд доларів, в т.ч. за рахунок продажу казначейських паперів США найбільшими їх держателями.

Серед найбільших власників US Treasuries - Китай (1,26 трлн доларів), Японія (1,22 трлн доларів). На третьому місці Бельгія (352,6 млрд доларів), Росія - на 12-му місці.

Реклама:

Для порівняння: на 31 липня 2013 Росія володіла держоблігаціями США на суму 131,6 млрд доларів.

Росія почала активно продавати держпапери США в момент погіршення відносин з США і ЄС.

Росія в травні продала US Treasuries на 5 млрд доларів, у квітні - купила на 16 млрд доларів після значного продажу держпаперів США протягом кілька місяців поспіль, зокрема, в березні РФ продала US Treasuries на 26 млрд доларів.

Ціни на держоблігації США почали різке зростання на початку серпня після загострення відносин РФ з ЄС і США на тлі посилення бойових дій в Донбасі.

"Падаюча прибутковість - це реакція на паніку, так як американські держоблігації все ще грають свою традиційну роль улюбленого активу на тлі втечі інвесторів в якість", - говорив у серпні Кріс Орндорфф, портфельний керуючий в Western Asset Management в Каліфорнії (одна з провідних компаній, що управляють в сфері облігацій з активами в 470 млрд доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!