Нацбанк прогнозує зростання ВВП в 2015 році на рівні 1%

Середа, 17 вересня 2014, 11:56

Рада Національного банку затвердила грошово-кредитну політику на 2015 рік, яка передбачає зростання реального ВВП в 2015 році на рівні 1% при річній інфляції близько 9% і прогнозованому прирості монетарної бази на 20%.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

"Розглядаючи основні принципи грошово-кредитної політики на 2015 рік, члени ради відзначили, що головним напрямком грошово-кредитної політики на 2015 рік має бути зниження приросту індексу споживчих цін за рік до рівня близько 9%. Зростання реального ВВП в 2015 році передбачається на рівні 1%, приріст монетарної бази прогнозується на рівні 20%", - йдеться в повідомленні.

Згідно із інформацією НБУ, дані показники узгоджені з іншими органами державної влади та Міжнародним валютним фондом в рамках програми stand-by, і регулятор має намір дотримуватися зобов'язань, прийнятих відповідно з цією програмою.

Реклама:

Крім того, повідомляється, що стратегія грошово-кредитної політики в середньостроковій перспективі буде базуватися на застосуванні режиму інфляційного таргетування, заснованого на принципах пріоритетності цінової стабільності і гнучкого обмінного курсу.

Рада НБУ затвердила також кошторис доходів і витрат регулятора на 2015 рік і частина прогнозованого прибутку до розподілу за 2015 рік, яка буде перерахована до держбюджету.

"Члени ради взяли до відома заплановане скорочення видаткової частини кошторису Національного банку, зокрема, наміри центрального банку позбутися від непрофільних активів, скоротити витрати на утримання персоналу, адміністративно-господарські витрати", - наголошується в повідомленні.

Рада визнала, що грошово-кредитна політика в 2014 році проводилась в рамках затверджених параметрів і рекомендувала правлінню НБУ зосередитися на стабільності банківської системи та валютного ринку, підвищенні ліквідності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!