"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Sky Тaxi перейшло до рук людей кума Пшонки - ЗМІ

Середа, 17 вересня 2014, 11:09

Інформаційні стійки офіційного перевізника аеропорту "Бориспіль" - Sky Тaxi  - без жодного конкурсу зайняла компанія "Авто-Україна".

Як з’ясували журналісти телевізійного проекту "Наші гроші", співзасновником цієї бориспільської фірми є Валерій Сєрий.

На сайті громадянської мережі "Опора" він фігурує серед переліку помічників народного депутата Сергія Міщенка, який є родом з Борисполя.

Попри раніше надані їм самим дані, журналістам програми "Наші гроші" Сергій Міщенко сказав, що Валерій Сєрий не є його помічником. А сам політик не має жодного стосунку до компанії "Авто-Україна".

Реклама:

Варто зазначити, що раніше серед засновників цієї фірми-перевізника значився В’ячеслав Байчас. У пресі його називають колишнім помічником і навіть кумом народного депутата Міщенка. ТОВ "Авто-Україна" досі зареєстроване за адресою, яку пан Байчас вказував як власну домівку.

"Уся країна бачить, що я борюся за цей аеропорт.  А ви про якихось кумів і всіх інших розповідаєте, - обурився народний депутат Міщенко. - Це бред. Ви десь чутки ці понабирали".

Журналістський експеримент, проведений програмою, довів, що таксисти компанії-монополіста замість державної Skytaxi, завищують тарифи в півтора-два рази.

Під виглядом іноземця представник проекту замовив таксі біля інформаційної стойки компанії "Авто-Україна" в терміналі D.

У пункті призначення водій назвав пасажирові суму 350 грн., що на 110 грн. більше ціни, яку мав би сплатити пасажир відповідно до офіційного тарифу компанії.

Прес-служба аеропорту "Бориспіль" називає нинішні рішення щодо співпраці з приватними перевізниками тимчасовими.

Партнери головних повітряних воріт країни мають бути визначені на відкритому конкурсі за участю представників Міністерства інфраструктури, однак дату його проведення у аеропорті "Бориспіль" не повідомляють.

Нагадаємо, що наприкінці 2013 року газета "Вести" повідомила з посиланням на джерела, що Міщенко обрав хресними для свого сина міністра соцполітики Наталю Королевську та нардепа Артема Пшонку, сина Генпрокурора.

Міщенку пообіцяв подати до суду, однак дані про судовий позов так і з’явились.

Як повідомлялося, наприкінці квітня Міністерство інфраструктуриприпинило діяльність Sky Taxi через збитковість.

Пізніше "Бориспіль" оголосив конкурс на право укладання договору оренди індивідуально визначеного майна - 60 автомобілів Sky Taxi, однак, конкурс, запланований на 1 липня 2014 року, не відбувся з причини недостатньої підготовленості потенційних учасників.

Крім того, генеральний директор аеропорту Сергій Гомболевський зазначав спроби так званих "псевдотаксістов" вийти на привабливий ринок роботи в аеропорту.

"Нам всі ці компанії відомі, вони зірвали останній конкурс, який проводив аеропорт з передачі в оренду автомобілів. Мало того, демонстрацію під час конкурсу влаштували, а на конкурс прийшли абсолютно непідготовленими", - говорив він.

В результаті вказаний конкурс був скасований і було заплановано оголошення повторного конкурсу за участю представників Міністерства інфраструктури.

Крім цього, аеропорт з 1 серпня розірвав усі договори, з таксомоторними перевізниками, які здійснювали перевезення на період відновлення роботи служби Sky Taxi.

Проект Sky Taxi в аеропорту "Бориспіль" стартувала 26 грудня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: