Ціни на нафту тримаються близько 98 доларів за барель

Вівторок, 16 вересня 2014, 09:34

Ціни на нафту Brent тримаються біля рівня 98 доларів за барель, піднявшись з дворічного мінімуму.

Про це пише Рейтер.

До 9.00 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,14 до 98,02 доларів за барель, а ф'ючерси на WTI подешевшали на 0,07 до 92,85 доларів.

Зростанню цін заважають слабкі показники промислового виробництва в США і Китаї - найбільших у світі споживачах нафти.

Реклама:

"Сьогодні почалися торги листопадовими контрактами на Brent, але ми не бачимо жодних ознак, що це зупинить спад цін", - сказав менеджер з продажу сировинних активів Newedge Japan Кен Хасегава.

Зростання промислового виробництва в Китаї в серпні було мінімальним за шість років, а в США обсяг виробництва знизився минулого місяця вперше за сім місяців. Надалі цінами можуть надати підтримку скорочення видобутку нафти і зростання споживання з настанням зими, сказав Хасегава, нагадавши, що Саудівська Аравія в серпні знизила видобуток на 400.000 барелів на добу.

Росія імовірно знизить експорт по морю сортів Urals і ESPO на 6,2% в четвертому кварталі порівняно з третім до 50,17 мільйона тонн.

Міністр енергетики РФ Олександр Новак у вівторок зустрінеться в Відні з представниками ОПЕК.

Ринок чекає підсумків наради ФРС, які будуть опубліковані в середу. Від центробанку чекають натяків, коли він планує підвищувати процентні ставки і як довго буде рости курс долара.

Запаси нафти в США знизилися на 1,8 мільйона барелів минулого тижня, припускають аналітики, опитані Рейтер напередодні щотижневих звітів про запаси.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!