Яценюк пропонує скоротити кількість податків з 22 до 9

Понеділок, 15 вересня 2014, 17:03

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пропонує скоротити кількість податків з 22 до 9.

Про це він сказав на позачерговому засіданні Кабінету міністрів.

"Наша обґрунтована і чітка вимога - є пакет реформ, які необхідно зробити в соціальній, податковій і бюджетній сфері. Ми працювали над цим пакетом три місяці", - заявив Яценюк.

За його словами, пакет реформ вже готовий до прийняття.

Реклама:

"Перше - податки. Скорочуємо з 22 до 9. Друге - податок на прибуток. Приводимо його до європейського стандарту, коли він сплачується не так як хоче податковий інспектор, а так як виписано у бухгалтерському обліку", - заявив Яценюк.

"Третє - єдиний соціальний внесок. Ми приймаємо рішення про зменшення з 41% на 15% сплати єдиного соціального внеску по заробітній платі, яка вище двох мінімалок. Четверте - малий і середній бізнес. Кожен хто до 20 млн гривень протягом року отримає доходи, звільняється повністю від всіх видів перевірок і вдвічі скорочується ставка єдиного податку", - сказав прем’єр-міністр.

"П'яте - місцева децентралізація. Просять регіони грошей, ми даємо ресурс на областях", - зазначив Яценюк.

За його словами, це є справжня  бюджетна децентралізація, яка дасть можливість територіям краще працювати і більше заробляти.

"Ми свою податкову, бюджетну і соціальну реформу вносимо до парламенту і вимагаємо розглянути і прийняти", - сказав міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!