Уряд готовий підвищити у 2015 році соцстандарти

Понеділок, 15 вересня 2014, 16:51

Уряд анонсував в проекті державного бюджету на 2015 рік підвищення соціальних стандартів, яке можна буде здійснити у випадку, якщо парламент ухвалить пакет урядових економічних реформ. 

Про це на засіданні Кабінету міністрів сказав міністр фінансів Олександр Шлапак в рамках презентації проекту державного бюджету на 2015 рік.

"У випадку прийняття бюджету, і змін, про які розповідав прем'єр-міністр, ми можемо отримати невелике, підкреслюю, дуже невелике, але підняття соціальних стандартів", - заявив він.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів не вноситиме на розгляд Верховної Ради проект бюджету на 2015 рік до моменту ухвалення парламентом пакету урядових економічних реформ.

Реклама:

За його словами, пакет економічних реформ розроблявся Кабміном впродовж кількох тижнів і буде схвалений на засіданні у понеділок (15 вересня).

Шлапак нагадав, що в цьому році уряд вимушений був "заморозити" соціальні стандарти.

"На наступний рік, як важко нам би не було, уряд вважає, що хай і на невеличку суму, але треба рушити з місця. Щоб люди повірили, що навіть в таких складних умовах, за умови що наведено порядок в управлінні фінансами, за умови, що ми можемо долати корупцію, ми можемо ставити питання про підвищення соціального стандарту", - наголосив міністр.

Так, відповідно до інформації в презентації, яка була винесена на розгляд Кабміну, прожитковий мінімум зросте з 1176 до 1240 гривень у 2015 році.

"Ми передбачаємо достатньо суттєве збільшення коштів, які доведеться витратити на пільги і житлові субсидії населенню на оплату послуг ЖКГ. Ми не залишимо наступного року населення наодинці з проблемами підвищення тарифів ЖКГ", - додав він."Ми плануємо на наступний рік і збільшення розміру мінімальної заробітної плати… Будуть зростати і пенсії. Нехай і небагато, але ми зможемо збільшити пенсії наступного року на 32 гривні", - сказав Шлапак.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: