Ціни на нафту впали нижче 97 доларів за барель

Понеділок, 15 вересня 2014, 09:27

Ціни на нафту Brent впали до 97 доларів за барель через слабкі макроекономічні показники Китаю - одного з найбільших в світі споживачів енергоносіїв.

Про це пише Рейтер.

До 9.00 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,54 до 96,57 доларів за барель, а ф'ючерси на WTI - на 1,07 до 91,20 доларів.

Зростання фабричного виробництва в Китаї в серпні було мінімальним за 6 років, а вироблення електроенергії скоротилася вперше за чотири роки.

Реклама:

"Очевидно, що економічне зростання Китаю - одне з рушійних сил зростання світової економіки і попиту на нафту. Виходячи з поточних даних, зростання споживання нафти буде відставати від зростання видобутку", - сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Лівія планує підвищити видобуток до 1 мільйона барелів на добу в жовтні. На думку міністрів нафтової промисловості країн Перської затоки, ОПЕК не скорочуватиме видобуток, поки ціни не впадуть нижче 85 доларів за барель.

Ціни можуть піднятися за рахунок геополітичних подій, якщо вони створять загрозу світовому видобутку, вважають аналітики.

"Якщо щось буде загрожувати видобутку в Іраку або поставкам нафти і газу в Україну, можна очікувати більш значного, ніж зазвичай, зростання цін", - сказав Спунер.

США в п'ятницю оголосили про новий етап санкцій проти російських банків, оборонного сектора і нафтової галузі, включаючи заборону американським виробникам продавати обладнання для розвідки нафти найбільшим російським компаніям, - Газпрому, Лукойлу, Газпромнафти, Сургутнафтогазу і Роснефті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!