"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Армія скупилась консервами на 11 мільйонів

Понеділок, 15 вересня 2014, 09:05

Міністерство оборони України провело тендери на постачання консервів на загальну суму 11,27 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

По двох угодах уже підписано договори - замовлено каші з яловичиною та печінкові паштети. Окрім того, наразі акцептована пропозиція на постачання м’ясних сніданків.

Усі замовлення дісталися ТОВ "Візит". З початку російської агресії на Сході та оголошенням мобілізації Міноборони уклало з цією фірмою угод на постачання харчів уже на 21,42 млн грн.

Реклама:

Компанія "Візит" зареєстрована в Узині Київської області, Білоцерківський район. Власницями є сестри Ірина Кут і Олена Березюк, остання є дружиною Руслана Березюка, депутата Білоцерківської райради, який донедавна представляв Партію регіонів, а тепер позапартійний.

Сім’ї Березюків також до початку 2011 року належало "Укрпродакорд ОР", що входило в пул постачальників харчування армії, сформований за час керівництва в Міністерстві оборони Михайла Єжеля.

Наприкінці 2008 р. "Укрпродакорд ОР" стало одним з засновників Асоціації харчових підприємств "Армія", яке з того часу незмінно очолює Іван Сикунда, у 90-х - на початку 2000-х відомий як начальник Головного продовольчого управління Тилу Міністерства оборони України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: