"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продан: ми готуємося до важкої зими

П'ятниця, 12 вересня 2014, 17:51

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан каже, що з урахуванням повного завантаження реверсних поставок Україна може пройти осінньо-зимовий період.

Про це він заявив на форумі "Ялтинська європейська стратегія" (ЯЄС) у Києві.

"У нас є певний план. З цим планом ми дуже напружено з урахуванням повного завантаження реверсних поставок можемо пройти осінньо-зимовий період", - сказав міністр.

За його словами, скоординованими зусиллями учасники переговорного процесу можуть забезпечити енергетичну безпеку не тільки України, але і країн Європейського Союзу.

Реклама:

"Якщо кожен буде наодинці з монополістом, який має значний на сьогоднішній день ресурс, то смерть наступить рано чи пізно. Але поодинці. Тому ми сьогодні можемо говорити, що ситуація важка, вона непроста, але країна має план виходу з кризи", - сказав Продан.

"Україна сьогодні йде шляхом реформування енергетичної галузі і хоче працювати за європейським енергетичним законодавством. Ми робимо певні реформи, але, звісно, у практичному плані ми готуємося до важкої зими", - додав він.

Продан також нагадав, що відновлений реверс щодо постачання газу з Польщі, з Угорщини.

Він додав, що словацький реверс порівняно з іншими напрямками. "В річному вимірі це більше 60% потреби газу, який ми повинні отримати з інших країн", - наголосив міністр.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: