Російські мита можуть торкнутися 25% товарообігу РФ і України

П'ятниця, 12 вересня 2014, 17:03

Мита, які Росія може ввести з 1 листопада для імпорту з України, можуть торкнутися 25% російсько-українського товарообігу.

Про це повідомив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв, передає "РИА Новости".

"Мита РФ можуть торкнутися 144 товарних позицій, уточнив Улюкаєв. "Це охоплює приблизно четверту частину товарообігу Росії з Україною", - сказав він журналістам.

Крім того, підтвердив Улюкаєв, якщо компроміс не буде досягнутий, Росія посилить митне адміністрування і санітарний контроль українських товарів.

Реклама:

"Ми будемо дуже уважно стежити за походженням товарів, які будуть з території України поставлятися на територію Росії. Ми, звичайно ж, введемо додаткові адміністративні заходи в частині санітарного, фітосанітарного контролю і так далі", - сказав він.

Раніше він повідомляв, що Росія на тристоронніх міністерських переговорах про асоціацію України з ЄС запропонує Києву і Євросоюзу відкласти на кілька років обнуління мит в їх взаємній торгівлі за цими 144 товарними позиціями.

Раніше в п'ятницю він заявив, що Росія з 1 листопада введе мита на імпорт українських товарів, якщо не буде знайдений компроміс щодо угоди про асоціацію Києва з ЄС і з цієї дати угоду запрацює повною мірою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!