Шлапак запрошує ЄБРР інвестувати в банківський сектор України

П'ятниця, 12 вересня 2014, 11:34

Мінфін запрошує ЄБРР інвестувати в банківський сектор України.

Про це повідомила прес-служба Мінфіну.

"Проблеми значної частини українських банків є як об'єктивними - це відтік вкладників, зокрема, у зв'язку з бойовими діями на сході, так і суб'єктивними - неефективний менеджмент. Прихід такого солідного партнера (як ЄБРР) дозволило б нам зміцнити сектор", - цитується в повідомленні міністр фінансів Олександр Шлапак.

Згідно з повідомленням, пріоритетні напрямки для співпраці обговорювалися 11 вересня в ході зустрічі Шлапака з першим віце-президентом ЄБРР Філіпом Беннеттом: наступного тижня відбудеться засідання Ради директорів ЄБРР.

Реклама:

"Перший віце-президент ЄБРР висловив надію, що результатом буде рішення про подальшу підтримку України банківськими інститутами", - наголошується в повідомленні.

Крім того, в числі напрямків, які потребують підтримки, також зазначена енергетика.

"Сьогодні приділяється особлива увага питанням енергозбереження, енергоефективності та пошуку альтернативних джерел енергоносіїв... Україна зацікавлена ​​у фінансовій підтримці банком спільно з іншими міжнародними фінансовими інститутами інвестиційних проектів в енергосекторі, зокрема пов'язаних з модернізацією газотранспортної системи", - йдеться в повідомленні.

За даними міністра, Україна, серед іншого, зацікавлена ​​в якнайшвидшому підписанні угод по проекту "Модернізація та реконструкція магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород".

Серед пріоритетів також зазначено відновлення східних територій України.

"Нам потрібна допомога наших партнерів у відновленні сходу України, який дуже постраждав в ході війни. Тут нам потрібна дуже оперативна допомога - відновити інфраструктуру, школи лікарні і так далі", - пояснив Шлапак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!