"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

50% підприємців не пов’язують погіршення економічної ситуації з подіями на Сході

Четвер, 11 вересня 2014, 18:08

49,8% опитаних керівників підприємств не пов’язують погіршення економічної ситуації в Україні виключно з дестабілізацією на Сході.

Про це йдеться в квартальному опитуванні Інституту економічних досліджень та політичних консультацій в рамках проекту "Дослідження ділової думки".

Порівнюючи фінансову ситуацію на підприємстві зараз та рік назад 42,3% опитаних керівників повідомили про відсутність змін, 8% вказали, що стало краще, 40,7% опитаних зазначили, що ситуація погіршилася, а 9% - не змогли дати відповіді на питання.

Як зазначається, більшість опитаних - 49,8% - не пов’язує погіршення економічної ситуації виключно з дестабілізацією на Сході - скорочення виробництва, зменшення попиту, проблеми з доступом до фінансових ресурсів та інші проблеми - спостерігаються в промисловому секторі останні два роки.

Реклама:

"33,6 % опитаних керівників підприємств повідомили, що дестабілізація ситуації на Сході України поки не вплинула на фінансово-економічну ситуацію на підприємстві, 33,6% опитаних вважають, що вона погіршилась, а 2% - що вона суттєво погіршилась", - йдеться в опитуванні.

Також наголошується, що майже третина опитаних - 29,5% - не змогли відповісти на питання, 1,3% - повідомили, що ситуація суттєво покращилась, через нові замовлення.

"Відповідаючи на питання про те, з якими конкретними труднощами стикнулося підприємствау зв’язку з подіями в Донецькій та Луганській областях, перше місце посідають труднощі з пошуком клієнтів - 44,4%, далі йдуть логістичні труднощі - 38,3%, третє місце за труднощами у роботі з фінансовим установами -28,0% та відмові партнерів у співпраці - 25,5%", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: