Росія скоротила поставки газу до Польщі на 45%

Четвер, 11 вересня 2014, 12:59

Польська енергетична компанія PGNIG зафіксувала скорочення обсягів поставок російського газу на 45%.

Про це повідомив представник компанії після засідання кризового штабу, пише "Прайм".

У польській компанії додали, що в даний час встановлюються причини скорочення поставок російського газу зі східного напрямку.

В офіційному повідомленні PGNIG відзначає, що "поставки природного газу в рамках чинного Ямальського контракту на пунктах здачі газу в Дроздовичі (з України), Кондраткі (з Білорусії) і Високе (з Білорусії) як і раніше не реалізуються відповідно до переданих компанією замовлень. 10 вересня поточного року дефіцит поставок становив 45%", - підкреслили в PGNIG.

Реклама:

"Відповідно до Ямальського контракту, PGNiG має право отримувати менші або максимальні обсяги газу в рамках доби на окремих пунктах здачі, через які здійснюються постачання. Замовлені PGNiG обсяги були менше максимальних, тобто відповідно до контракту. Незважаючи на це, вони не були реалізовані "Газпромом", - додала прес-секретар компанії Дорота Гаєвська.

"Щоб компенсувати брак поставок зі східного напрямку, PGNiG прийняла рішення реалізовувати додаткові поставки через пункти Ласув (з Німеччини), Чешин (з Чехії), а також запустити постачання через пункт Малнів (з Німеччини)", - вказали в прес-службі компанії.

Напередодні PGNIG заявила про скорочення поставок газу з РФ за останні 2 дні на 20-24% в технічних пунктах здачі.

В "Газпромі" не підтвердили зниження поставок газу до Польщі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: