"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

IFC перестала виділяти гроші на російські проекти

Четвер, 11 вересня 2014, 10:31

Інвестиційний підрозділ групи Всесвітнього банку (ВБ) - IFC не має офіційних обмежень на роботу в Росії.

Про це пишуть "Ведомости".

"Я думаю, що є якесь уповільнення в процесі прийняття рішень, але це обумовлено просто неясністю політичної ситуації", - говорила радник з інвестицій в групі фінансових інститутів IFC Світлана Румянцева, відзначаючи, що через негативний інформаційний фон зараз проектам складніше отримати схвалення.

Воно відбувається шляхом голосування, і вага голосу залежить від частки участі країни в IFC.

Реклама:

"У США 23%, це найбільша частка. Звичайно, дуже важлива їх думка", - відзначала Румянцева.

Фактично нові інвестиції в російські проекти затримуються. Багато проектів чекають рішення ради директорів, але останні позитивні рішення були винесені в квітні, а після 23 червня російський проекти на розгляд не виносилися, свідчать дані сайту компанії.

У календарі майбутніх рад директорів (вересень - листопад) російські проекти не стоять.

"IFC не виносить на раду директорів інвестиційні проекти по Росії, і я сумніваюся, що до зняття санкцій це відбудеться", - говорить топ-менеджер компанії, що чекала від IFC грошей.

Він пов'язує повільність корпорації з бажанням дочекатися зняття санкцій.

"Ми не отримуємо інформації про терміни нового розгляду нашого проекту, чекали схвалення в липні", - говорить топ-менеджер іншої компанії, проект якої розглядає IFC.

Фінансист, що спілкувався з співробітниками IFC, чув від них, що вони не будуть виносити російські проекти на раду директорів до листопада.

Зараз схвалення ради очікують три компанії.

Hyperglobus сподівається отримати 23 млн євро на будівництво гіпермаркету в Тулі, загальна вартість проекту - 60 млн.

"Русфінанс банк" хоче отримати до 60 млн доларів на фінансування проекту "Зелений автомобіль" (кредитування на покупку екологічних машин), СДМ-банк - до 30 млн доларів для кредитування малого і середнього бізнесу.

Не отримав поки від IFC 40 млн доларів четвертий фонд прямих інвестицій Russia Partners: як повідомляється на сайті IFC, рада директорів рішення про інвестиції схвалила але не підписала.

"У Світового банку в процесі підготовки кілька проектів для Росії. Ці проекти зараз на різних стадіях", - прокоментував представник ВБ, не відповівши на питання про можливість інвестицій в Росію до зняття санкцій і не назвавши дату наступного ради директорів, де будуть розглянуті російські проекти.

"Будь-які нові проекти в pipeline (план з інвестицій) будуть доведені до ради у відповідний час".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: