"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Бориспіль" скоротив пасажиропотік на 9%

Середа, 10 вересня 2014, 12:59

ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", найбільший аеропорт країни в січні-серпні 2014 року скоротило пасажиропотік на 9% порівняно з аналогічним періодом 2013 року - до 4,7 млн ​​осіб.

Про це повідомили в прес-службі аеропорту.

На сьогоднішній день ситуація, що склалася в Україні призвела до значного зниження об'ємних показників на ринку пасажирських авіаперевезень.

Основними факторами негативної тенденції стали зменшення купівельної спроможності населення, ділової та туристичної активності.

Реклама:

Зокрема, у зв'язку з скороченням авіакомпаніями планів польотів і зниженням завантаженості на рейсах базових і міжнародних авіаперевізників з березня поточного року спостерігається уповільнення росту, а в наслідку скорочення пасажиропотоку, забезпечуваного авіакомпаніями через головний аеропорт країни.

Так, кількість вильотів літаків в аеропорту за звітний період скоротилася на 5% - до 49,634 тис.

За серпень поточного року аеропорт обслужив 776,5 тис. пасажирів та майже 7 тис. рейсів.

"Нагадаємо, що за шість місяців 2014 пасажиропотік через авіавузли України знизився на 15,3% - до 5,3 млн осіб. В деяких аеропортах країни спостерігається стрімке зниження об'ємних показників - більш ніж на 50%", - зазначили в прес-службі "Борисполя".

В аеропорту також нагадали, що події в Криму та на сході України призвели до недоступності аеропортів міст Сімферополь, Донецьк, Луганськ.

Пасажиропотік по цих містах становив близько 20% від авіаційного трафіку країни.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: