"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на Brent тримаються нижче 100 доларів за барель

Середа, 10 вересня 2014, 10:38

Ціни на нафту Brent тримаються нижче 100 доларів за барель у районі 16-місячного мінімуму через побоювання за світове споживання.

Про це пише "Рейтер".

В 8.55 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,18 доларів до 99,34 доларів за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,08 доларів до 92,83 доларів.

В ході торгів у вівторок Brent подешевшала до 99,03 доларів - мінімального внутрішньоденного рівня з 1 травня 2013 року.

Реклама:

"Впавши нижче рубежу 100 доларів, Brent теоретично може опуститися ще нижче, до 95 доларів. Попит навіть в США, чия економіка зростає, підвищується слабо, і є побоювання, що світове споживання буде слабшати", - сказав старший економіст Mitsubishi UFJ Research&Consulting Томомічі Акута.

Запаси нафти в США минулого тижня знизилися на 1,9 мільйона барелів, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі зниження на 1,1 мільйона, а запаси бензину виросли при прогнозі скорочення. 

В четвер в Кувейті пройде щорічна нарада міністрів нафтової промисловості країн Перської затоки, на якому, цілком ймовірно, обговорюватимуться ціни.

"Ціна тримається поблизу 100 доларів, і ОПЕК, схоже, нічого не робить для її підтримки", - сказав Акута.

США завершують підготовку нових санкцій проти оборонного, енергетичного і фінансового секторів економіки Росії за втручання Москви в конфлікт на Україні, повідомив Держдепартамент США.

Єврокомісар з торгівлі Карел де Гухт у вівторок закликав США експортувати нафту і газ в Європу, щоб допомогти їй менше залежати від російського палива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!