НБУ заборонив видачу валюти за картками

Понеділок, 1 вересня 2014, 12:20

Нацбанк з 2 вересня заборонив видачу іноземної валюти за платіжними картками, ввів обов'язкову конвертацію грошових переказів в гривню і уповільнив процедуру покупки інвалюти на міжбанківському валютному ринку.

Відповідні рішення закріплені постановою НБУ №540 від 29 серпня 2014 року, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

"Видача готівки в межах України за електронними платіжними засобам, емітованими як резидентами, так і нерезидентами, здійснюється в гривнях", - вказується в документі.

Згідно з постановою, нові обмеження введені з урахуванням суспільно-політичної напруженості, наявності певних елементів ризику і невизначеності щодо подальшого розвитку ситуації, а також беручи до уваги економічні проблеми, пов'язані з проведенням антитерористичної операції на території України.

Реклама:

Крім цього, в НБУ вважають, що застосування нових механізмів дозволить не допустити використання фінансової системи України для відмивання грошей, фінансування тероризму, а також сприятиме врегулюванню ситуації на валютному ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!