"Роснефть" вимагатиме від України 140 мільйонів компенсації за НПЗ

Понеділок, 1 вересня 2014, 09:23

НК "Роснефть" оцінює свій збиток від обстрілу Лисичанського НПЗ в Україні в 140 млн доларів і розраховує отримати компенсацію.

Про це сказав глава "Роснафти" Ігор Сечин в інтерв'ю "Шпігелю", пише "Дело".

"Ми оцінюємо збиток в 140 млн доларів і будемо вести переговори з українським урядом про виплату компенсації", - сказав Сєчін.

Він зазначив, що "Роснефть" планувала в кінці 2014 року ввести в експлуатацію модернізований компанією Лисичанський НПЗ. Але частина заводу була знищена через нестабільну ситуації на сході України.

Реклама:

"Там не було боїв, не було "повстанців", але українська артилерія знищила частину промислового об'єкта. Крім того, пропала технологічна нафта, завантажена в труби", - сказав Сєчін.

Нагадаємо, 18 липня через обстріл терористами Лисичанського НПЗ згорів резервуар для зберігання нафти і зруйновані будівлі двох складів.

Як відомо, Лисичанський НПЗ є другим за потужністю нафтопереробним заводом в Україні, здатним переробляти 16 млн тонн нафти на рік. Разом з тим, завод простоює з весни 2012 року за ініціативою попереднього власника - російсько-британської компанії ТНК -ВР. "Роснефть" стала власником заводу в кінці 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: