"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГПУ: Міноборони купило неякісних бронежилетів на 71 мільйон

Субота, 9 серпня 2014, 10:02

Міністерство оборони закупило для військових полегшені бронежилети, які не відповідають вимогам.

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Вказується, що в результаті перевірки виявилося, що колишніми високопосадовцями оборонного відомства внаслідок неодноразової необґрунтованої зміни комплектації у період з 21.03.2014 по 30.05.2014 року організовано і здійснено закупівлю полегшених у кількості 17 080 одиниць на суму понад 71 млн грн.

Згідно висновку Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних Сил України зазначені засоби індивідуального захисту визнані такими, що не відповідають тактико-технічним вимогам до бронежилетів.

Реклама:

Більше того, при прийнятті виготовлених бронежилетів заявленого 4-го класу захисту, вони на відповідність чинним національним стандартам захисту людини від ураження вогнепальною, холодною зброєю та уламками ручної гранати належним чином не перевірялись.

В результаті невідповідності засобів індивідуального захисту вказаним характеристикам з 31.05.2014 по 01.08.2014 року щонайменше 67 військовослужбовців Збройних Сил, не маючи повноцінного захисту, отримали поранення шиї та ділянки паху, в тому числі смертельні, зазначають у ГПУ.

За даними фактами до ЄРДР внесено відомості про наявність у діях службових осіб Міністерства оборони ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби).

Також внесено відомості щодо наявності в діях посадових осіб відділу випробувань державного науково-дослідного інституту Міністерства внутрішніх справ, які безпосередньо склали висновок на відповідність виготовлених бронежилетів існуючим стандартам, ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість).

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!