S&P знизило рейтинг агрохолдингу "Мрія"

П'ятниця, 8 серпня 2014, 20:56

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг українського агрохолдингу "Мрія" з "ССС" до "SD".

Про це йдеться в повідомленні агентства в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Пониження рейтингу послідувало за рішенням "Мрії" не здійснювати виплати за певними борговими зобов'язаннями, залучити фінансових консультантів і провести переговори з кредиторами про реструктуризацію боргу", - наголошується в повідомленні.

S&P уточнює, що також знизило рейтинг випуску єврооблігацій "Мрії" на 400 млн доларів з погашенням в 2018 році, а також рейтинг єврооблігацій на 250 млн доларів з погашенням в 2016 році, з яких тільки 71,5 млн доларів залишаються непогашеними, з "CCC" до "CC".

Реклама:

Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту по обох випусках залишився без змін, відображаючи очікування агентства про "середній" рівень відшкодування боргу у разі дефолту.

"Наскільки ми розуміємо, зростання цін на деякі види сировини на тлі зниження цін на сільгосппродукцію і складнощів із залученням коштів для підтримки обігового капіталу внаслідок економічної ситуації що склалася в країні, призвів до скорочення ліквідності компанії", - відзначає S&P.

Агентство вказує, що стежитиме за ходом переговорів з кредиторами в найближчі кілька тижнів.

У разі якщо компанія не здійснить виплат за відсотками і основним боргом, проведе реструктуризацію боргу, рівнозначну вимушеній пропозиції про викуп акцій в стресових для емітента умовах, або оголосить себе банкрутом, то рейтинги "Мрії" будуть знижені до "D".

Агрохолдинг "Мрія", заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гутамі, обробляє майже 320 тисяч га сільгоспземель в областях Західної України.

Спеціалізується на вирощуванні пшениці, ячменю, ріпаку, цукрових буряків, гречки, картоплі 20% компанії торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: