"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія вироблятиме свій пармезан і камамбер

П'ятниця, 8 серпня 2014, 14:33

Російські виробники молока готові робити камамбер і пармезан, якщо вони будуть затребувані споживачами.

Таку думку висловили в Російському союзі виробників молочної галузі та Національній спілці виробників молока, пише "Лента.ру".

Технології та необхідне обладнання в РФ є, але раніше попит на таку вітчизняну продукцію був обмежений через конкуренцію з ЄС.

"Всі ці сири наші сировари вміють робити, але вони не розвивали ці продукти, тому що наші споживачі хочуть тільки камамбер з Франції та пармезан з Парми", - заявив голова ради директорів Союзмолока Андрій Даниленко.

Реклама:

Обсяг імпорту молочної продукції з країн, що потрапили під російські санкції, склав 2 мільйони тонн в перерахунку на молоко, зазначив він.

За його словами, скорочення поставок молочної продукції з-за кордону до Росії на такий обсяг зможуть компенсувати наявні у Росії та Білорусії запаси.

"Погано, що ми якийсь час не їстимемо французьких та італійських сирів. Але на будь-якому російському сирному заводі більше 100 найменувань, нам цього вистачить", - сказала виконавчий директор РСПМО Людмила Маницька.

Заборона на ввезення продовольчих товарів, на її думку, обмежить конкуренцію на молочному ринку Росії.

"Але від них виграють і виробники і переробники молока", - додала вона.

З 7 серпня Росія на рік заборонила поставки яловичини, свинини, фруктів, птиці, сирів і молока з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!