Уряд створив комісію, яка поверне "корупційні" кошти та майно чиновників

П'ятниця, 8 серпня 2014, 12:10

Кабмін створив міжвідомчу комісію з повернення державі коштів та майна, одержаних внаслідок корупційних правопорушень, у тому числі з використанням службового становища особами, щодо яких введені міжнародні санкції.

Про це йдеться в постанові №322 від 17 липня, опублікованій на сайті уряду в п'ятницю.

Згідно з ним, співголовами комісії призначені заступник міністра внутрішніх справ та заступник генерального прокурора, а заступниками співголови - заступник міністра юстиції і урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики.

Основним завданням комісії є підготовка пропозицій та рекомендацій з виявлення, арешту та стягненню на користь держави коштів та іншого майна, яке знаходиться в Україні або за її межами і було отримано внаслідок корупційних правопорушень, у тому числі з використанням службового становища особами, щодо яких введені міжнародно-правові санкції.

Реклама:

При цьому комісія здійснює координацію дій органів виконавчої влади щодо повернення у власність держави майна, отриманого третіми особами.
Міжвідомча комісія розробляє план заходів, спрямованих на повернення в держвласність майна і подає його Кабміну.

Також комісія може залучати до своєї роботи представників центральних і місцевих органів влади, міжнародних експертів та створювати з їх участю робочі групи.
Міжвідомча комісія є тимчасовим дорадчим органом Кабміну.

Посадовий склад комісії затверджується урядом, а персональний - співголовами.

Крім того, організаційно-технічне забезпечення діяльності комісії здійснює Міністерство юстиції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!