СБ виділить Україні 500 мільйонів на розвиток фінансового сектора

Четвер, 7 серпня 2014, 19:04

Світовий банк вирішив виділити Україні 500 мільйонів доларів на політику розвитку у фінансовому секторі.

Про це йдеться в повідомленні банку, передають "Українські новини".

Виділення першої позики на політику розвитку у фінансовому секторі України на підтримку першочергових заходів з реформування банківського сектора було затверджено радою директорів Світового банку в четвер, 7 серпня.

"Пакет реформ, який підтримується цією операцією, допоможе поліпшити функціонування банківської системи України та її стійкість як до внутрішніх, так і до зовнішніх ризиків", - зазначив директор СБ по справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фан.

Реклама:

Реформа фінсектора повинна зміцнити фінансові, операційні та регуляторні здібності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб для вирішення проблем неплатоспроможних банків.

Крім того, ця операція підтримає реалізацію заходів щодо поліпшення платоспроможності банківської системи шляхом проведення діагностичних оцінок 35 найбільших банків країни.

Як повідомлялося, СБ є основним партнером України в галузі розвитку.

З урахуванням цієї нової позики, поточний кредитний портфель Світового банку становитиме 4,19 млрд доларів в рамках 12 операцій, що реалізуються в країні.

З моменту приєднання України до банку в 1992 році загальний обсяг зобов'язань банку в країні досяг більше 9 млрд доларів в рамках 45 проектів і програм.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!