"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ вимагає призупинити фіноперації в непідконтрольних населених пунктах

Четвер, 7 серпня 2014, 18:35

Національний банк України наказав банкам України призупинити здійснення всіх видів фінансових операцій в населених пунктах, що не контролюються українською владою.

Відповідне рішення закріплене постановою НБУ від 6 серпня № 466, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

"Банкам України призупинити здійснення всіх видів фіноперацій в населених пунктах, що не контролюються українською владою", - наголошується в постанові.

"Небанківським установам та національному оператору поштового зв'язку, які є платіжними організаціями внутрішньодержавних/міжнародних платіжних систем та/або їх учасниками, призупинити операції з приймання/виплати переказу коштів з/на території, що не контролюються українською владою", - йдеться в документі.

Реклама:

Згідно з постановою, таке рішення прийнято з урахуванням того, що на території Донецької та Луганської областей вже введений надзвичайний режим роботи банківської системи, а також з метою запобігання загрози життю та здоров'ю працівників і клієнтів банків, забезпечення стабільності банківської системи.

Згідно з документом банки щоденно інформуватимуть про райони і міста обласного значення Донецької та Луганської областей, що не контролюються українською владою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: