Думка експерта: Кожен українець повинен піти на добровільне самообмеження

Четвер, 7 серпня 2014, 17:02

Кожен мешканець України повинен піти на добровільне самообмеження споживання всіх енергоресурсів

Про це економіст інвесткомпанії The Capital Times Ерік Найман написав у своєму блозі.

За його словами, Україна перебуває в стані кривавої, інформаційної та торговельної війни, і це зараз вимагає мобілізації всіх ресурсів населення та економіки.

"Я впевнений, що кожен мешканець України повинен піти на добровільне самообмеження споживання всіх енергоресурсів - електроенергії, бензину, газу і т.д. Тим паче, що майже всі енергоресурси у нас надходять з Росії. Тобто чим більше Україна споживає і купує енергоресурсів, тим гірше стає самій Україні і тим краще РФ", - говорить експерт.

Реклама:

Найман каже, що якщо можеш вимкнути зайву лампочку або інший електроприлад, то так і потрібно зробити.

"Якщо для того щоб підштовхнути українців до скорочення споживання енергоресурсів доведеться підвищити акцизи на бензин, то так і потрібно зробити. Якщо держава і бізнес можуть відмовитися від купівлі російської продукції, повноцінну заміну якої виробляють в Україні, то так і потрібно зробити", - зазначає експерт.
 
Крім того, експерт зазначив, що дефіцит держбюджету України за перше півріччя залишився на рівні минулого року - 22,7 млрд гривень.

"Якщо порівняти ситуацію в першому півріччі 2014 і 2013 років. Відмінності фундаментальні - війна і жорстка економічну кризу - найгірша в історії пострадянської України ситуація", - говорить Найман.

Найман зазначає, що інфляційна хвиля в Україні почала зменшуватися - за підсумками липня споживчі ціни зросли всього лише на 12,5% рік-до-року.

"Це дає надію, що за підсумками всього 2014 інфляція становитиме 14-15%", - підсумував експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: