МОЗ хоче ввести держрегулювання вартості недорогих медикаментів

Четвер, 7 серпня 2014, 11:35

Міністерство охорони здоров'я пропонує ввести держрегулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення вітчизняного виробництва, оптово-відпускна ціна яких нижча 12 гривень за одну упаковку.

Про це йдеться у відповідному проекті постанови Кабміну, передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначеною постановою пропонується ввести обмеження торговельної (роздрібної) надбавки на недорогі вітчизняні лікарські засоби.

Зокрема, якщо ціна препарату не перевищує 12 гривень, роздрібна надбавка до закупівельної ціни становитиме 30% від вартості, від 12 до 100 гривень включно - 25%, від 100 до 300 гривень - 23%, від 300 до 500 гривень - 20% , від 500 до 1000 гривень - 15%, більше 1000 гривень - 10%.

Реклама:

Цією постановою Кабмін планує забезпечити доступність вітчизняних лікарських засобів та ВМП низької вартості для малозабезпечених верств населення і створити рівні умови застосування цінового держрегулювання на лікарські засоби та ВМП, як для іноземного, так і для і вітчизняного виробника.

Як повідомляє МОЗ, базове відстеження результативності зазначеного регуляторного акта здійснюється до початку набуття ним чинності шляхом опрацювання зауважень та пропозицій, висловлених під час громадського обговорення.

Повторне відстеження буде здійснено через рік після набрання чинності документа, за результатами якого можливо буде реалізувати показники базового та повторного відстеження. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: