"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ хоче збільшити постачання продуктів з Латинської Америки

Четвер, 7 серпня 2014, 10:37

Росія має намір збільшити поставки продуктів з країн Латинської Америки, щоб замінити постачальників з країн, які ввели санкції проти РФ за агресію проти України.

Про це повідомили у прес-службі Россільгоспнагляду, передає "УНІАН".

Як зазначається,  з цією метою сьогодні пройдуть консультації керівника відомства Сергія Данкверта з послами низки країн Латинської Америки.

"Зустрічі з послами Еквадору, Бразилії, Чилі та тимчасовим повіреним у справах Аргентини в Росії відбудуться 7 серпня і будуть присвячені обговоренню можливостей розширення поставок цими країнами харчової продукції на російський ринок", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Напередодні в ході зустрічі заступника керівника Россільгоспнагляду Євгена Непоклонова з секретарем (заступником міністра) з міжнародних відносин в агробізнесі Мінсільгоспу Бразилії Марсело Жункейрой було заявлено про можливість розширення поставок сировини і продовольства на російський ринок.

Жункейра зазначив, що Мінсільгосп Бразилії в особі національної ветеринарної служби готовий надати додаткові гарантії безпеки при постачаннях у Росію субпродуктів, молочних продуктів, а також яловичини, свинини, м'яса птиці.

У результаті зустрічі Россільгоспнагляд скасував тимчасові обмеження на низку бразильських підприємств з виробництва тваринницької продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!