Компанія Жеваго отримала ПДВ-облігації на 1,37 мільярда

Середа, 6 серпня 2014, 20:56

Гірничорудна компанія Ferrexpo з активами в Україні 16 липня отримала перший транш облігацій внутрішньої держпозики в рахунок оформлення боргу з відшкодування податку на додану вартість на загальну номінальну суму 1,366 мільярда гривень.

"ПДВ облігації торгуються з дисконтом близько 22% до номінальної вартості", - йдеться в звіті компанії, оприлюдненому в середу.

Ferrexpo уточнює, що, крім дисконту, додаткові втрати з відшкодування ПДВ у першому півріччі 2014 року компанія отримала через девальвацію гривні: вони становили 103,1 млн доларів.

Компанія очікує оформлення ще деякої частини боргу з відшкодування ПДВ облігаціями.

Реклама:

У звіті зазначається, що в першому півріччі відшкодування ПДВ здійснювалося своєчасно, проте як і раніше його умовою була передоплата з податку на прибуток, яка на кінець червня становила 89 млн доларів в порівнянні з 185 млн доларів боргу з відшкодування ПДВ.

При цьому Ferrexpo зазначає, що розмір передоплати податку на прибуток зменшився з 50% ПДВ що відшкодовується у січні цього року до 25% у червні.

Компанія розраховує, що Україна виконає свої зобов'язання в рамках програми МВФ і відмовиться від прив'язки відшкодування ПДВ до передоплати податку на прибуток.

Ferrexpo в січні-червні 2014 року збільшила чистий прибуток на 65,2% - до 208 млн доларів при скороченні виручки на 4% - до 758,9 млн доларів.

Акції Ferrexpo, найбільшим акціонером якої є український бізнесмен Костянтин Жеваго, котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі. Ferrexpo в 2013 році збільшила загальний обсяг виробництва окатишів в порівнянні з 2012 роком на 11,6% - до 10,813 млн тонн.

Чистий прибуток компанії за 2013 рік становив 263,8 млн доларів, що на 20,7% більше, ніж роком раніше.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!