"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДП "Антонов" отримало нового керівника

Середа, 6 серпня 2014, 14:39

З 01 серпня 2014 року виконання обов’язків президента - Генерального конструктора Державного підприємства "Антонов" покладено на Сергія Меренкова.

Про це йдеться у наказі Мінпромполітики від 24 липня 2014 року №47-д, повідомляє прес-служба Кабміну.

Як зазначається, Сергій Вадимович Меренков народився у 1963 році, у 1986 закінчив Московський авіаційний інститут ім. С. Орджонікідзе за спеціальністю літакобудування та отримав кваліфікацію інженера-механіка з літакобудування.

 

З 1986 по 2008 рік Меренков працював на ДП "АНТК ім. О. Антонова" (м. Київ) на посадах від інженера-конструктора до провідного конструктора літака АН-140 та головного спеціаліста підприємства з комп’ютерного моделювання.

Реклама:

Має стаж наукової роботи 17 років, нагороджений почесною відзнакою АНТК ім. О. Антонова "Ветеран підприємства".

В період з 2008 до 2011 року у якості Головного конструктора та радника з техніко-економічних питань працював над реалізацією низки авіаційних проектів у Російській Федерації. Починаючи з 2011 року повернувся в Україну та займався приватним бізнесом.

Кандидатуру Меренкова на посаду виконуючого обов’язків Генерального конструктора - Президента ДП "Антонов" було рекомендовано Прем’єр-міністру України асоціацією "Укравіапром", яка об’єднує понад 60 підприємств авіаційної галузі.

Як повідомляла раніше юридична фірма "Ілляшев та Партнери", Меренков є колишнім працівником ДП, який в 2006 році був звільнений з АНТК ім. Антонова за розголошення інформації, що становила державну таємницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!