"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прибуток Credit Agricole обвалився на 98%

Вівторок, 5 серпня 2014, 20:52

Чистий прибуток французького банку Credit Agricole SA в другому кварталі 2014 року впав на 98% на тлі списань, пов'язаних з проблемним португальським Banco Espirito Santo SA.

Про це пишуть "Вести.ru".

Відповідно до прес-релізу банку його чистий прибуток у квітні-червні становив 17 млн ​​євро проти 696 млн євро за аналогічний період роком раніше.

Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували прибуток на рівні 387,4 млн євро.

Реклама:

Списання Credit Agricole у зв'язку з 14,6% часткою участі в BES обійшлися банку в минулому кварталі в 708 млн євро. В результаті вартість пакета була списана до нуля.

Нагадаємо, Банк Португалії озвучив план порятунку BES, одного з найбільших банків країни, який може коштувати країні 4,9 млрд євро і принесе збитки держателям непріоритетних боргових зобов'язань кредитної організації.

Чистий прибуток групи Credit Agricole за звітний період зменшився вдвічі - з 1,385 млрд до 705 млн євро.

Без урахування впливу списань прибуток групи міг би зрости до 1,694 млрд євро з 1,373 млрд євро роком раніше.

Фінансова організація зафіксувала падіння квартальної виручки на 6,1% до 3,93 млрд євро, групи в цілому - на 3,5% до 7,59 млрд євро.

Міжнародні підрозділи по роботі з фізособами Credit Agricole відзвітували з чистим збитком в 602 млн євро в квітні-червні проти прибутку в 25 млн євро за той же період минулого року.

Прибуток підрозділу корпоративного та інвестиційного банкінгу зріс з 251 млн до 261 млн євро завдяки зростанню доходів від корпоративного фінансування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!