МОЗ обрало 12 експертів для розробки напрямків медичної реформи

Понеділок, 4 серпня 2014, 16:54

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило список експертів стратегічної дорадчої групи з питань реформування охорони здоров’я, покликаної допомогти МОЗ розробити бачення медичної реформи в Україні на довгострокову перспективу.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Як зазначається, за підсумками відкритого конкурсу, до групи увійшло 12 фахівців, серед яких 7 українців та 5 експертів з інших країн.

"Серед них - колишній міністр охорони здоров’я Грузії Олександр Квіташвілі, колишній заступник міністра охорони здоров’я України Ігор Яковенко, міжнародний експерт реформування систем охорони здоров’я Антоніо Дюран та інші спеціалісти", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Головним критерієм відбору учасників стали їхні професійні напрацювання та досвід у галузі охорони здоров’я. Загалом до Міністерства надійшло 102 заявки на участь у стратегічній дорадчій групі.

Згідно з регламентом, група повинна збиратися щонайменше раз на три тижні для спільної роботи та обговорень. Перше засідання групи має відбутися вже найближчим часом.

 

Як наголошується, першим завданням стратегічної дорадчої групи є підготовка Національної стратегії побудови нової системи охорони здоров’я в Україні на 2015-2025 роки - програмного документа, який повинен визначити напрямок медичної реформи в Україні.

"Я впевнений, що чесний та відкритий конкурс, який провело Міністерство охорони здоров’я вперше за історію своєї роботи, стане запорукою розробки зваженої та успішної реформи. Ми врахуємо найкращий міжнародний досвід", - зазначив міністр охорони здоров’я Олег Мусій.

"Трансформація існуючої системи охорони здоров’я, побудованої ще за радянських часів, та створення нової моделі, прийнятної для України, із залученням найкращих міжнародних практик стане завданням номер один для нас", - стверджує Дмиро Шерембей, Голова БФ "Пацієнти України".

За його словами, відкритий конкурс дав змогу залучити експертів, головним пріоритетом для яких стане не розбудова корупційних схем, а створення проекту системи охорони здоров’я, де головним пріоритетом стане здоров’я українців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: