Авіаційне підприємство "Антонов" намагалися захопити?

Понеділок, 4 серпня 2014, 15:35

ЮФ "Ілляшев та Партнери" заявляє про спробу рейдерського захоплення ДП "Антонов" в Києві.

Про це йдеться в повідомленні юридичної фірми.

"1 серпня 2014 року відбулася спроба рейдерського захоплення ДП "Антонов" в Києві. Захопленням керував чиновник Мінпромполітики Олександр Калєнков, призначений Віктором Януковичем в травні 2013 року", - йдеться у повідомленні.

Компанія також повідомляє, що 16 "бойовиків" проникли до кабінету Генерального директора з намаганням забрати документи і печатку підприємства.

Реклама:

"Керувалися загарбники ксерокопією ніби-то наказу Мінпромполітики про призначення С. Меренкова в.о. керівника ДП "Антонов", - уточнюється в повідомленні.

За інформацією ЮФ, Меренков є колишнім працівником ДП, який в 2006 році був звільнений з АНТК ім. Антонова за розголошення інформації, що становила державну таємницю.

Як зазначається, охороні та трудовому колективу вдалося "відбити" атаку та видворити горе-рейдерів за територію підприємства.

Такі дії пана Калєнкова та інших причетних до акції осіб є абсолютно протизаконними, стверджують в ЮФ.

"Зокрема, Міністерство промислової політики, що знаходиться в стадії ліквідації, не може призначати та звільняти керівництво ДП "Антонов", адже ще 23 березня 2014 року Кабінет Міністрів вилучив ДП "Антонов" із сфери управління Мінпромполітики та підпорядкував підприємство Міністерству економічного розвитку і торгівлі України", - пояснює старший партнер ЮФ "Ілляшев та Партнери" Роман Марченко.

"Відповідно лише керівництво Мінекономіки може наразі здійснювати дії по зміні керівництва підприємства. Вже подана скарга в Генеральну прокуратуру України, яка, безумовно, порушить кримінальне провадження щодо осіб, які з перевищенням повноважень намагалися змінити керівництво ДП "Антонов", - додає він. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!